Event kalender

all concerten films theater events
24 Sep 2018
19:30

ECI Live Geluk en gezondheid

Talkshow

ECI café
Lees meer
theater
29 Sep 2018
20:00

Gotra LITHIUM

In LITHIUM toont Gotra drie choreografieën.

Theaterzaal
Lees meer
concert
30 Sep 2018
16:00

Renée Steenvoorden, Rob Reyners, Ben van Daal en Bart Segers Kent u deze nog?

Vier jonge, enthousiaste Limburgse muzikanten en theatermakers presenteren een show rond muziek die er al was vóórdat zij waren geboren.

Theaterzaal
Lees meer
theater
04 Oct 2018
20:00

René van Meurs Ik beloof niks

Deze avond met René zou zomaar een avond vol mooie verhalen, rake grappen en een stevig potje improviseren kunnen worden. Althans, dat zou kunnen. Maar, René belooft niets.

Theaterzaal
Lees meer
theater
05 Oct 2018
20:00

Vrijdag & Sandifort Voorlopig voor altijd (try-out)

Remko Vrijdag en Martine Sandifort hebben de smaak goed te pakken. Vlak nadat hun vorige show ‘Vrijdag vs Sandifort’ werd uitgeroepen tot een van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het seizoen, staat hun nieuwe en vierde voorstelling ‘Voorlopig voor Altijd’ alweer in de steigers.

Theaterzaal
Lees meer
concert
05 Oct 2018

Gare du Nord Sex ’n Jazz forever

Met een uitgebreide clubtour neemt de succesvolle urban jazz band Gare du Nord dit najaar voorlopig afscheid van het Nederlandse podium. Na ruim tien jaar onafgebroken toeren kiest de band in 2019 voor een sabbatical year. Voordat het zover is wordt er uitbundig feest gevierd ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het succesalbum Sex ‘n’ Jazz. Voor het eerst en voor het laatst brengt Gare du Nord het oorspronkelijke album in zijn geheel live op de planken aangevuld met nieuw materiaal. Dat wordt “nog één keer knallen en dan een sabbatical!”, aldus de band.

Popzaal
Lees meer
concert
12 Oct 2018
20:00

Fernando Otero & Victor Villena Buenos Aires Now

Een muzikaal portret van Buenos Aires door de Argentijnse meesterpianist Fernando Otero en zijn landgenoot, de beroemde bandoneonist Victor Villena. Tango, kamermuziek, improvisatie en hedendaagse klassieke muziek versmelten in een volbloedige muzikale dialoog van het allerhoogste niveau.

Theaterzaal
Lees meer
concert
13 Oct 2018
20:00

Nashville Nights The Road to Bluebird Café

The Bluebird Café, een klein cafétje in Nashville Tennessee, op het eerste gezicht niet zo bijzonder, misschien zelfs een beetje vervallen. Tot je de verhalen hoort, dan weet je het, The Bluebird Café is een historische plek en niet voor niets het decor van de populaire dramaserie ‘Nashville’.

Theaterzaal
Lees meer
concert
14 Oct 2018
15:00

Esther Groenenberg Carole King – A Natural Woman

Carole King schreef in de jaren 60 talloze hits voor andere artiesten. Zoals ‘A Natural Woman’, ‘You’ve got a friend’ en ‘The Locomotion’. Begin jaren 70 brak ze ook door als soloartiest met haar album ‘Tapestry’.

Theaterzaal
Lees meer
theater
17 Oct 2018
14:00

Theater Terra Kikker & de vallende ster

Theater Terra, bekend van ‘Welterusten Kleine Beer’ en ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, brengt de wereld van Kikker tot leven in een familiemusical voor iedereen vanaf 4 jaar.

Theaterzaal
Lees meer
theater
18 Oct 2018
20:00

Lucas De Man, Oscar Kocken & Het Zuidelijk Toneel Bejaarden & Begeerte

Oscar Kocken en Lucas de Man raakten tien jaar geleden geïnspireerd door hun eigen opa’s, die op hoge leeftijd wederom verliefd werden. Nu, een decennium later, nemen ze afscheid van deze productie, te oud geworden voor grootmoeders schoot.

Theaterzaal
Lees meer
concert
19 Oct 2018
20:00

Maiden UniteD

Maiden UniteD speelt de klassieke Iron Maiden songs in nieuwe akoestische arrangementen. Wat begon als een wild idee van de Iron Maiden Fanclub, is nu zelf een wereldwijde hit! Ook de mannen van Iron Maiden zijn fan!

Theaterzaal
Lees meer
concert
21 Oct 2018
15:00

Michiel Borstlap Georg

Na een imposante internationale jazzcarrière slaat pianist en componist Michiel Borstlap de weg van de minimal music in. Met minder noten, maar met meer gevoel. En met een hoofdrol voor zijn eerste piano, ‘Georg’; een honderdjarig exemplaar met een eigenzinnige, doorleefde sound, waarmee hij ook in Roermond speelt.

Theaterzaal
Lees meer
concert
26 Oct 2018
19:30

Infloyd

Exclusieve try-out voor de AFAS-show van 2018.

Popzaal
Lees meer
concert
28 Oct 2018
15:00

PYURE Tribute to Cohen & Cassidy

PYURE zijn de uit Zeeland afkomstige zangeres en pianiste Marieke van der Leijé en de Limburgse gitarist en zanger Jos van Rens. Marieke’s kraakheldere stem en melodische pianospel zorg samen met Jos zijn subtiele gitaarspel en zang voor publieke stilte en geeft ruimte aan luisterrijke muziek. In de ECI presenteren zij hun tweede album PYURE EVA met liedjes van Eva Cassidy.

Theaterzaal
Lees meer
theater
01 Nov 2018
20:00

Christel de Laat Zijn daar nog vragen over?

Afgelopen twee theaterseizoenen heeft Christel de Laat de lachspieren van haar bezoekers zodanig goed opgewarmd dat een vervolg niet uit kon blijven. De titel van haar nieuwe show ‘Zijn daar nog vragen over?’ zet de toon. Heb jij nog vragen? Stel ze gerust.

Theaterzaal
Lees meer
theater
02 Nov 2018
20:00

Krisztina de Châtel Thron

Moderne dansklassieker.

Theaterzaal
Lees meer
theater
03 Nov 2018
20:00

Mugmetdegoudentand Buik

Een komedie over oude wrok en nieuw leven. Over traag zaad, snelle beslissingen, makkelijke beschuldigingen en moeilijke keuzes. En over de vraag: wat heb je over voor je broer of zus?

Theaterzaal
Lees meer
theater
04 Nov 2018
15:00

Daan Bartels, Siebe Palmen en Rob Verbakel Het Amsterdam van Wim Sonneveld (reprise)

Wandelen door het Amsterdam van Wim Sonneveld was nog nooit zo gemakkelijk. Drie jonge liefhebbers van de stad én de zanger, cabaretier en acteur brengen met foto’s, verhalen en liedjes het leven en werk van Sonneveld naar het theater

Theaterzaal
Lees meer
theater
08 Nov 2018
20:00

De Theatertroep Vaudeville III

De Theatertroep rolt na het festivalseizoen de theaters in om daar de zomer voor te zetten. Met liedjes, dansjes, sketches en special effects in sneltreinvaart. Een hedendaags Vaudeville waar tranen over wangen rollen, buikspieren verkrampen en dijen kletsen. Waar we op het leven in al zijn onvolmaaktheid proosten en samen een ode maken aan de falende mens.

Theaterzaal
Lees meer
theater
10 Nov 2018
20:00

Hans Dulfer ft. Kim Hoorweg Plays the Blues

Nederlands bekendste saxofonist brengt een levendige muziekshow rond bluesgenie Lead Belly. Deze kleurrijke zanger heeft een grote invloed op de popmuziek. Hij inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter oerhits als ‘Black Betty’, ‘Midnight Special’ en ‘Goodnight Irene’.

Theaterzaal
Lees meer
theater
16 Nov 2018
20:00

Henry van Loon Onze Henry (try-out)

Een nieuwe knettergekke show van beroepsklungel Henry van Loon. De cabaretier die bekend werd bij het grote publiek als concierge in ‘De Luizenmoeder’ komt naar de ECI met de try-out van zijn nieuwste programma ‘Onze Henry’.

Theaterzaal
Lees meer
theater
17 Nov 2018
20:00

Bellevue Producties Als vrouwen vrienden zijn

Hannah van Wieringen schreef voor ‘Als vrouwen vrienden zijn’ dertien theatrale columns, schurend tussen liefde en vriendschap. “Hoe noemen we dat gebied tussen vriendschap en liefde eigenlijk? Bestaat daar wel een woord voor?”

Theaterzaal
Lees meer
theater
21 Nov 2018
20:00

Firma MES RISHI

Een live-reconstructie geïnspireerd op de noodlottige gebeurtenis op station Hollands Spoor.

Theaterzaal
Lees meer
concert
23 Nov 2018
20:00

Def Americans Johny Cash live at Folsom Prison

Johnny Cash at Folsom Prison (1968) is een van de meest geroemde live albums uit de muziekgeschiedenis. Na de legendarische woorden “Hello, I’m Johnny Cash”, was het onthaal oorverdovend. 50 jaar later brengt Def Americans Johnny Cash Tribute het legendarische gevangenisconcert van The Man in Black naar de ECI.

Theaterzaal
Lees meer
theater
24 Nov 2018
20:00

Korzo Dansclick 20

Jubileumeditie van de succesvolle ontdekkingstocht langs de nieuwste generatie dansmakers. De makers zijn de winnaars van de BNG Cultuurprijs 2018: Antonin Comestaz, Fernando Troya, Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter. ‘Dat wordt weer snoepen van choreografietalent’, schreef de Theaterkrant.

Theaterzaal
Lees meer
theater
25 Nov 2018
15:00

Simon & Garfunkel Acoustic Sounds of Silence

Jop Wijlacker en Dennis Kolen halen hun jeugdherinneringen op met de mooiste Simon & Garfunkel-songs; van het ingetogen ‘Sound of Silence’, ‘Scarborough Fair’ en ‘Homeward Bound’ tot ‘Mrs Robinson’, ‘The Boxer’ en ‘Cecilia’.

Theaterzaal
Lees meer
concert
26 Nov 2018
20:00

Gers Pardoel neemt je mee de theaters in! (try-out)

Na zijn eerste succesvolle tour in Vlaanderen heeft Gers de smaak te pakken. Dit seizoen duikt hij met zijn band de Nederlandse theaters in.

Theaterzaal
Lees meer
concert
01 Dec 2018
20:00

ECI Jazz Club Ft. The Ploctones, Power to the Pipo

Het swingt, suist, vliegt, vibreert, bonkt en kraakt.

Popzaal
Lees meer
theater
01 Dec 2018
20:00

Alex Ploeg Ultimatum

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent?

Theaterzaal
Lees meer
concert
02 Dec 2018
15:00

H.E.A.T Special Guests City Venue

We zijn trots dat we een van de beste melodische rockbands van Zweden mogen verwelkomen in de ECI! Samen met onze ‘special guests’ One Desire & Shiraz Lane, mag je dit niet missen!

Popzaal
Lees meer
concert
07 Dec 2018
20:00

Micheline Van Hautem & met ’n plaatselijke harmonie Brel & Brass

De Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem wordt sinds het verschijnen van haar succesvolle album ‘Songs of Jacques Brel’ uit 2002 gezien als een van Europa’s beste Brel-vertolkers. In ‘Brel & Brass’ brengt ze samen met de plaatselijke Harmonie en bastrombonist Jos Jansen Brel op het ECI-podium

Theaterzaal
Lees meer
theater
08 Dec 2018
20:00

Silbersee + Ulrike Quade Company Dorian Gray

‘Onthoud dat je zult sterven, en vergeet niet te leven’

Theaterzaal
Lees meer
theater
13 Dec 2018
20:00

Funny Talents 3x cabaret op een avond

3x cabaret op een avond.

Theaterzaal
Lees meer
theater
14 Dec 2018
20:00

Calefax In het hoofd van de Componist

Hoe ontstaat muziek? Waar komen noten vandaan? Bedenkt de componist een riedeltje of dringt de melodie zichzelf op? Zijn heftige emoties de broedkamer van gloedvolle muziek of is de stilte juist voorwaarde voor een muzikale storm?

Theaterzaal
Lees meer
theater
15 Dec 2018
20:00

Lakshmi Adem

Lakshmi maakt in korte tijd veel indruk in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek. Dit seizoen debuteert ze in het theater. “Een debuut waar je niet omheen kan”, vindt Eric Corton. En Leo Blokhuis: “Bezwerend mooie muziek vind ik het.”

Theaterzaal
Lees meer
theater
16 Dec 2018
15:00

Dorona Alberti Käsebrot

Sehnsucht en liefde
Bij de eerste klanken van de piano en de cello en één blik op het podium waan je je direct in een klein verstopt theatertje. Beetje donker, rokerig, rood pluche en op de bühne een piano, een cello en een dame die gepassioneerd de mooiste Duitse liederen zingt.

Theaterzaal
Lees meer
concert
22 Dec 2018
23:00

Zoete Zin Live & Pure Latin

Afgelopen editie was zo te gek dat we nog een Zoete Zin aan het eind van het jaar hebben ingepland in maar liefst 2 zalen! Dit alles om in de winter hitte, zoetigheid en de tropen terug te brengen.

Zaal 1 : Zoete zin Live
Zaal 2 : Pure Latin

Ticketverkoop start september!

Popzaal
Lees meer
theater
22 Dec 2018
20:00

Iris Hond Bewogen

De eigenzinnige pianiste Iris Hond heeft wereldwijd succes met haar album ‘Dear World’. Na de release jubelde Leonard Cohen: “A great spirit revealed.”

Theaterzaal
Lees meer
concert
28 Dec 2018
21:00

The Dutch Queen Tribute Thank God It’s Christmas

An evening with The Dutch Queen Tribute.

Popzaal
Lees meer
concert
29 Dec 2018
21:00

ABBA Gold

The Christmas Special Show.

Popzaal
Lees meer
theater
29 Dec 2018
20:00

Spinvis In Werkelijkheid

Eigenlijk gaat het over iets anders.
Eigenlijk gaat het altijd over iets anders.

Theaterzaal
Lees meer
theater
11 Jan 2019
19:00

Gewoon Held Het Laagland

In een energieke en kleurrijke voorstelling gaan vier superhelden de uitdagende missie aan om gewoon te zijn. Vliegend, springend en vallend met alle bravoure en verlegenheid die daarbij hoort.

Theaterzaal
Lees meer
theater
12 Jan 2019
20:00

Het Amstel Quartet

Het Amstel Quartet presenteert de meest swingende werken die de afgelopen jaren voor hen geschreven zijn. De zon schijnt je rechtstreeks tegemoet in de composities van de Amerikaanse componist Michael Torke, om nog maar te zwijgen van het met Caribisch ritmes doordrenkte werk dat Pascal Schumacher voor het Amstel Quartet schreef .

Theaterzaal
Lees meer
theater
13 Jan 2019
15:00

Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix Favourite Songs

Zangeres Margriet Sjoerdsma en pianist Egbert Derix spelen songs teruggebracht tot de essentie. De intimiteit van stem en piano, hier en daar aangevuld met een ander instrument. De nadruk ligt op hun favoriete songs uit de jaren 80. Van Leonard Cohen tot Tracy Chapman en van Michael Sembello tot Tom Waits. Ook schreven Sjoerdsma en Derix speciaal voor deze concertreeks samen een aantal nieuwe songs.

Theaterzaal
Lees meer
theater
25 Jan 2019
20:00

Holland Dance Festival / Codarts Rotterdam Talent On The Move

Nu al genieten van de topdansers van morgen

Theaterzaal
Lees meer
theater
31 Jan 2019
20:00

Fresku Voordat het te laat is (try-out)

Wie ‘Welkom bij de Fresku Show’ heeft gezien, weet dat Fresku een geboren verhalenverteller is. Hij komt naar de ECI met een nieuw programma. ‘Voordat het te laat is.’

Theaterzaal
Lees meer
theater
03 Feb 2019
20:00

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal Tiempo loco

Laat je mobieltje thuis en kom tot rust. Laat Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal je vanuit de haastige stad meevoeren naar de onmetelijke pampa, waar mens en dier nog alle tijd van de wereld hebben. Gun jezelf de tijd van je leven!

Theaterzaal
Lees meer
theater
08 Feb 2019
20:00

Rock4 The Beatles: Abbey Road, 50 Years

Het tiende theaterprogramma van de Nederlandse a capella formatie Rock4 staat in het teken van Lennon, McCartney, Harrison en Starr: The Beatles. En in het bijzonder het 50 jarig jubileum van ‘Abbey Road’, het legendarische album uit 1969.

Theaterzaal
Lees meer
theater
09 Feb 2019
20:00

Gerhart & Peter Faber

Back tot he 50s! Into the Ballroom

Theaterzaal
Lees meer
theater
16 Mar 2019
20:00

Jennie Lena – Acoustic Evening.

Nederlandse ster van wereldformaat

Theaterzaal
Lees meer