ECI ROERMOND: INDUSTRIËLE SFEER MET EEN MODERNE TWIST

ECI vroeger en nu

Het ECI complex kent een lange historie met diverse bestemmingen. In 1798 begon de industriële exploitatie van het gebied aan de Roer. En sinds 1926 draagt het pand de naam Electro Chemische Industrie (ECI). Na diverse invullingen stopte de laatste productielijn in 1974 definitief en raakte het pand langzaam maar zeker in verval. Nu, ruim 40 jaar later, bruist het weer als nooit tevoren.

Vandaag de dag is ECI Roermond een unieke locatie in Midden Limburg waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, werken en ontspannen. Een plek om te eten, ruimte voor vergaderingen, bijeenkomsten, grote en kleine evenementen, exposities, cursussen en diverse film-, theater- en popvoorstellingen. Allemaal verzameld onder één monumentaal dak.

In het ECI gebouw staan niet alleen heerlijke gerechten op de kaart, u proeft gelijk van de industriële sfeer. De bijzondere geschiedenis vindt u door het hele pand. Grote ramen, hoge plafonds en kleurrijke graffiti op bakstenen muren zijn daar een prachtig voorbeeld van. De combinatie met de moderne faciliteiten maken ECI Roermond tot een prachtige evenementenlocatie.