terug naar overzicht
concert
29 Jun 2018
19:30

Bluesnight 2018

Popzaal

Nadat de laatste BluesNight in 2008 opging in Roermond Swingt, was de tijd rijp voor een volledige en hernieuwde BluesNight in Roermond. Op 15 april 2017 ontstond de eerste BluesNight, in samenwerking met de ECI Cultuurfabriek. Na het succes van vorig jaar, is het nu tijd voor de tweede! Met een supertof programma wel te verstaan. Kom je ook?

Ruben Hoeke 
Gitarist Ruben Hoeke is te plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg. In maart 2014 wordt Ruben Hoeke door lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ gekozen als ‘Beste Blues-Rock Gitarist Benelux’. In april 2015 wordt Ruben onderscheiden met een ‘Dutch Blues Award’ en verschijnt van JURA het album ‘River Songs’. Eind 2015 ontvangt Ruben het eerste prototype van de door hem ontworpen ‘Radix Ruben Hoeke Model’ signature gitaar die geproduceerd wordt in het land van zijn voorouders; Indonesië.

Hoodoo Monks
Hoodoo Monks is een Brabants bluestrio uit Helmond en Eindhoven. De band, die nu zo’n drie jaar bij elkaar is, bestaat uit zanger en mondharmonicaspeler Erik van Tilburg (Papa T), gitarist Benito Berndsen (BB Burnette) en drummer Peter van der Zanden (Pit Maypole). Zanger van Tilburg is voormalig drummer van The Vibrones en The Hummingbirds.

The Electrophonics
Vol overtuiging en overgave stonden deze mannen reeds op menig groot en klein podium. North Sea Jazz Festival Rotterdam, Blues & Rhythm Festival in België, waar deze heren ook spelen: de recensies zijn lovend! Dat is niet ovor niets: The Electrophonics is een van Nederlands beste swing-, jump- en r&b band in retrostijl. Met een vette knipoog naar de jaren ’50!

Tijdschema:
Deur open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Einde: 01.00 uur

€ 18,50Koop tickets
https://www.ecicultuurfabriek.nl/muziek/bluesnight-2018/