terug naar overzicht
concert
23 Dec 2017
21.00

New Cool Collective I.s.m. Big Band Boesten

Popzaal

New Cool Collective werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het ‘live dans-vehikel’ van de toenmalige DJ Graham B, bekend van Neerlands eerste jazzdance. Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn.

Inmiddels heeft de band ontelbaar vaak getourd door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Hierbij deed het niet alleen de hipste jazzclubs en festivals aan, de band stond ook op de meest gerenommeerde rock- en popfestivals zoals het Deense Roskilde Festival, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan, Lowlands in Nederland en het Camden Mix Festival en Aberdeen Alternative Festival in Engeland.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, trompettist David Rockefeller en gitarist Rory Ronde. Na het in 2014 uitgebrachte Electric Monkey Sessions, waarvoor de band zich liet inspireren door onder meer het Senegalese Orchestra Baobab, psychedelische cumbia, Kaapstad, Italiaanse cinema en meerdere grote jazz helden, is in 2016 het meest recente album The Things You Love uitgekomen. Een plaat waarop NCC de klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengt met de vocale retro pop-jazz van Matt Bianco (Mark Reilly), onder andere bekend van de jaren 80 hits Whose Side Are You On en Don’t Blame It On That Girl.

Speciale masterclass
Unieke kans om op te treden met Benjamin Herman en David Rockefeller!

Voorafgaand aan het concert van New Cool Collective zullen David Rockefeller en Benjamin Herman ’s middags een unieke masterclass verzorgen. In samenwerking met Big Band Boesten bieden wij jonge blazers dè kans om met trompettist Rockefeller en saxofonist Herman aan de slag te gaan. Als kers op de taart zal tijdens de show van New Cool Collective  ’s avonds het resultaat live ten gehore worden gebracht.

De masterclass vindt plaats van 14:30 uur tot 17:00 uur. De show zal om 21:00 uur plaatsvinden in de popzaal!

Kosten voor de masterclass (inclusief concertticket) bedragen €26.
(masterclass ticket staat ook onder -bestel tickets -)

€ 18,50Koop tickets
Jazz