terug naar overzicht
theater
21 Jan 2018
11:00

Sjiek Festival van het geschreven, gesproken en gezongen woord

Theaterzaal

Zo is er muziek van bijvoorbeeld singer-songwriter Stephanie Struijk, het Frans Pollux Trio, de funkrockband Moeders Mooiste en het Limburgs Fanfare Orkest in samenwerking met de zangeressen Linda Zijlmans, Maud Wilms en Dyanne Sleijpen. In de theaterzaal van de ECI cultuurfabriek is onder andere het stuk Ich bau dir ein Schloss van Toneelgroep Maastricht te zien. Ook zijn er workshops van onder meer Stephanie Struijk (liedjes schrijven) en MadLipz Parkstad.

Tijdens Festival Sjiek wordt ook de winnaar van de Sjiek Literatuurprijs bekend gemaakt. De prijs wordt door de jury, bestaande uit Daan Doesborgh, Jolien Linssen en Pierre Bakkes, toegekend aan een recent verschenen, Nederlandstalige roman die een link heeft met Limburg. Diverse schrijvers, zoals Wil Boesten, Govert Derix, Ton van Reen, Willem Kurstjens, Frans Budé, Colla Bemelmans, Ger Bertholet en Octavie Wolters, worden tijdens Festival Sjiek geïnterviewd en/of dragen voor uit eigen werk.

Festival Sjiek is een initiatief van het Taal- en Letterenplatform Limburg (TaLeP). De in TaLeP samenwerkende Limburgse streektaal- en literatuurorganisaties zetten zich in voor een stimulerend en vernieuwend taalklimaat in Limburg waarin streektaal en literatuur floreren. Met de organisatie van het Festival Sjiek en de Sjiek Literatuurprijs wil het TaLeP hier een bijdrage aan leveren. Festival Sjiek focust op de tweetaligheid van Limburg: zowel het Nederlands als het Limburgs staan op 21 januari nadrukkelijk in de schijnwerpers.

Praktische informatie:
Zondag 21 januari 2018
ECI Cultuurfabriek Roermond
van 11:00 tot 18:00 uur
Om 11:00 uur starten de verschillende workshops en om 13:00 uur wordt het festival geopend in de theaterzaal.

 

€ GratisKoop tickets
https://www.ecicultuurfabriek.nl/theater/sjiek/