terug naar overzicht
theater
28 Jan 2018
20:00

Trio Peter Beets Beets meets Philippens

Theaterzaal

Rosanne Philippens wordt ondanks haar jeugdige leeftijd nu al tot de allergrootste violisten uit de Nederlandse klassieke muziekgeschiedenis gerekend en wordt over de hele wereld als solist uitgenodigd in de beroemdste concertzalen om met gerenommeerde orkesten te spelen. Ze verenigt een geweldige lyriek en verhaalkunst met een sterk ontwikkeld gevoel voor swing en timing, wat een zeldzaamheid is.

Julia Philippens verkreeg de laatste jaren in Nederland een enorme populariteit door haar werk als violiste, componist en arrangeur bij de groep Fuse, waarmee ze wekelijks optreedt in het televisieprogramma “Podium Witteman” van Paul Witteman en ook regelmatig bij “De Wereld Draait Door”. Ze heeft het bijzondere vermogen om de stijlkenmerken van klassieke muziek te combineren met een ongekend improvisatietalent. Tussen haar klassieke partijen door lijkt het soms alsof ze is ingevlogen uit de gloriejaren van de jazz, met een vette knipoog naar Stephane Grappelli.

Peter Beets is een van de meest erkende pianogiganten van onze tijd. Hij oogst wereldwijd lof en bewondering en zijn ster blijft groeien, evenals zijn creativiteit. In uiteenlopende muzikale activiteiten, van begeleider van gastsolisten van the Jazzorchestra of the Concertgebouw tot latin-jazz en zijn veelgeprezen bewerkingen van klassieke composities, blijft altijd onmiskenbaar zijn muzikale handtekening hoorbaar. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988).
Beets leverde een flinke hoeveelheid indrukwekkende CD’s af. De meest recente zijn Portrait of Peterson en Chopin meets the Blues Live. Beide kwamen uit op het platenlabel Magic Ball Jazz Records.

Programma
Bach-iaanse improvisaties, swingende sonatines, betoverende klassieke liederen, Afrikaanse jazzritmes en “bluesy” klanken, ze worden allemaal samengebracht in dit nieuwe smaakvol gearrangeerde theaterprogramma. De originele muziekstijlen zijn niet alleen naast elkaar te horen, maar ook hun gemeenschappelijke grond wordt verkend.

€ 19,50Koop tickets
https://www.ecicultuurfabriek.nl/theater/trio-peter-beets/